17 de maig 2016

Una novel·la, negra i catalana (poema en prosa)


Els pescadors clandestins de l'embassament de Mequinensa són, també, els independentistes de la zona. Són gent rude, duen la desobediència a la sang. Pesquen les carpes de nit. Pescar carpes a les fosques no és més patriota que pescar-les de dia, però si les pesques de nit la policia ho té més difícil per enxampar-te.

Les carpes de l'embassament de Mequinensa contenen tant de mercuri que pots emmalaltir greument si les menges.

Les carpes que els pescadors independentistes han pescat de nit les venen a un comerciant xinès que les distribueix pels restaurants xinesos de Barcelona, i de wok i de sushi. Barcelona cau molt més al nord, i a Barcelona no són gaire independentistes.

Els del sud sempre estan ressentits amb els del nord. Louisiana odia Washington i als de Nova Orleans els agradaria fotre els de Seattle, i sobretot els de Nova York.

D'això se'n diu geografia humana i de vegades geoestratègia.

La policia diu que vigila, persegueix i castiga la pesca clandestina de les carpes de l'embassament de Mequinensa.

Els pescadors clandestins de l'embassament de Mequinensa expliquen la persecució policial amb l'argument sobiranista: tal com ells ho diuen, la policia els emprenya perquè són independentistes catalans i duen banderetes estelades a les barquetes.

Perdó pels diminutius.

Del mercuri no en parlen mai. Tampc no diuen mai res de l'intermediari xinès al qui li venen el peix tòxic.

3 comentaris:

  1. Alguna excusa havien de donar, i dir que “Deu ho vol així” ja està molt passada de moda

    ResponElimina
  2. De veritat vols respostes a les teves preguntes, Lluís? Et deixo unes quantes opinions (copiar i enganxar, dels diaris digitals, res més).

    Els cotxes i les motosa dels Cupaires fa temps que ja no son a Gràcia.

    Amics, m'agradaria saber quines propietats tenen els de la CUP, tinc uns quants "amics" okupes que necessiten un piset ... prometen tornar-lo no abans de sis o set anys (la justícia espanyola els ajudarà a complir el termini), deixar-lo totalment fet una merda, i mentre duri la benvolguda okupació, prometen també matar a base de soroll, perdó, volia dir música i de pudor a tot el veinat

    Massa be tracten els mossos als okupes. Massa be.

    JAJAJAJAJAJA La cup de Barcelona denuncia el que...? Porqué no dice que el personaje de la barba, el tal Garganté ese, estaba ayer apoyando los más violentos que estaban manifestándose en la calle? Las cámaras allí estuvieron, y lo han gravado. Esta pandilla de cretinos no se ni de que van, ni a quien quieren engañar, pero todos sabemos lo que son. Y lo que quieren.

    ALS DE LA CUP ELS MOSSOS DE ESCUADRA PER ALTA VEU BAN AVISAR CARRAGARIAN SI NO TIRABAN AL TERRA LO QUE PORTABEN A LAS MANS NO BAN FER CAS QUI AVISA MAI SERA UN TRAIDOR TU NO FAS CAS PAGA LAS CONSECUENSIAS

    Perque els de la CUP no fan fora als violents? Ja els hi va be? Son gent espanyolista infiltrada?No diu res l´Anna Gabriel?Prou hipocresies!!!

    Todo mi apoyo a la labor de los mossos. A un amigo le destrozaron el coche y la moto. Estaba gente de la CUP entre los okupas destruyendo todo lo que pillaban, no se puede negociar y ser buena persona con gente que destruye las cosas de otros ciudadanos, por lo que pido dimisiones en la CUP ya que no se puede estar en el Parlamento de guays y a la vez estar en las calles sembrando el miedo. Para mi la CUP no representa bien a Cataluña y debería ser declarada un partido ilegal.

    I vosaltres cap on 'avanceu'? esteu protegint els busca-bregues professionals de sempre que s'infiltren amb els okupes? esteu potser dient que són els mossos els que s'han carregat mitja Gràcia? no gosaveu dir-li res a l'alcadessa abans de prendre aquesta decisió si no us semblava encertada? és això una excusa per fer xantatge al Parlament? qui juga a la puta i la ramoneta ara?

    Quina pena la CUP. Em queien bé, amb David Fernández. Ara ja em tenen fins els nassos. Pixen fora de test continuament.

    Les persones normals hem d'ocupar les propietats de la gent de la CUP. Segur que ens obriran la porta i seran consecuents. També els hi podem cremar el cotxe o la moto i es posaran molt contents. Ara que com són comunistes ho deu donar tot als altres més necesitats i no tenen res. És això comunisme, no? O es església catòlica? Ara m'he fet un embolic!

    Recomano a aquesta noia que llegeixi el comunicat d'Arran, parla de la violència.

    Maria Rovira, no vull dir res sobre tu perque em portaries davant d´un jutge. Per dir-ho suaument : No tens vergonya , vividora de la política. Quin profit fas a la ciutadania ?: Resposta :-Cap ni un. Es brutal el teu comentari.

    N'estic fart de les mentides de la Cup i del radicalisme violent que patim tots els veïns i veïnes de Gràcies


    Aquesta noia és regidora? Jo diria que forma part de la morralla que infecta la nostra ciiutat. Regidora la que defensa els qui roben, cremen cotxes, destrossen locals i comerços i no foten ni brot? No hi ha alguna manera per fotre-la fora de l'Ajuntament? Garganté, Rovira... si això és la CUP potser que s'ho facin mirar.


    Es que la CUP no hen esta fen un gra masa de top plegat amb els andarulls diarias per el tema de Gracia, una questiò la CUP pagará els desperfectes diaris que son fets per els manifestants en contra dels MOSSOS, i si no u paga hauría de fer pagar els culpables que ja els te de sobres coneguts encara que se amiguin darrera el passamuntanyes. Vergonyos CUP

    ResponElimina
  3. Segona part:

    Amb els que fan les destroces,els Mossos encara pican massa fluix

    Quan deixarà la CUP de ser sectària ? Feu una anàlisi de la situació sense perjudicis. Si us plau !!

    Els manifestants pacífics son els que tenen que fer fora als violents,perquè si no ho fan,és converteixen en còmplices

    Vull dir-li a la regidora Marta Rovira que estic "al costat dels qui volen construir vides dignes als nostres carrers", però en tres dies d'aldarulls els protagonistes han estat els violents que estan molt lluny de construir res. No ens venguin bou per bèstia grossa! Fins al capdamunt d'aquesta hipocresia! M'agradaria que s'apliqués la màxima de qui la fa la paga, no pot ser que s'estigui destruint propietat tant pública com privada i als culpables encara se'ls vulgui fer passar per herois.

    vosotros cupaires sois los doberman del CNI, vuestro único fin es destruir el camino hacia un nuevo estado. vosotros traidores, ni perdón ni olvido. la historia os juzgará.

    MÀFIA antisitema: ho feu el que jo vull o us en recordareu.

    Quants contenidors deu haver pagat la Marta Rovira amb els seus impostos? Diria que ben pocs.

    Sí, malgrat que el sistema capitalista no m'agrada i en voldria un de millor, dono suport a la policia, com a un cos que facin el que facin sempre hi haurà qui els insultarà, però quan hi ha un accident, robatori o una altra mena de conflicte tothom dóna per fet que ells hi seran, malgrat que no sigui sovint una feina agradable. fan una tasca necessària i ja n'estic tip quan reben insults sense motiu.

    Mhe equivocat amb el meu vot. La cup vol trencar el pacte amb junts pel si... i a mes fot la culpa als mossos... ells no han fet les destrosses.....mhe equivocat...

    Com molta gemt,pero el vostre error ens esta portant al desastre,no es pensa per un moment com hauria anat tot si jxsi,el partit que jo i un millio siscentes mil persones hem votat,hagues tret nomes un dioutat mes ,els xantatges dels cuperos al proces no hi serien i tot aniria mes depressa,serien encara mes residuals i no els sentiriem tant,espero que a les properes votacions sigueu consequents i no llençeu el vot,i dependencia!!!de veritat i no pseudorevolucioneta minoritaria de no res

    No podeu ser més irritants. Les classes populars treballadores de veritat no destrossen els béns públics que costen tant esforç de pagar. Expliqueu-ho als treballadors que els han cremat cotxes i motos.

    La policia fa el que li toca fer, mentre que alguns individus violents fan destrosses que, una vegada més, haurem de pagar entre tots, en comptes de destinar diners del comú a coses més útils i necessàries, això també són retallades. Ja n'hi prou de fer el préssec, i d'insultar el cos de policia sense volta ni solta sistemàticament.

    La majoria silenciosa d'aquest país està amb els Mossos. ja n'hi ha prou de les Cup!.Te collons el nom de "banc expropiat"mentre el legítim propietari paga els impostos ç,els ocupes gaudeixen de la propietat aliena de franc.Els desallotjamentd haurien de ser automàtics i qui llençi pedres i cremi contenidord que la justícia l'engarjoli.Prou bonisme!

    No sé, no he estado allí.. Pero sí tengo una pregunta ¿a cuantos han detenido por quemar vehículos, contenedores, volcar el coche y demás destrozos? Normalmente unos van a manifestarse sin usar la violencia, pero entre esa gente hay otros que van a jugar a la guerra con los mossos.. Si los primeros dan cuartelillo a los segundos, también son culpables...

    Bruce, ets trobes bé? Aquestes reflexions tan encertades vol dir que estàs en procés de recuperació neuronal?

    "un barri que s'està destruint", diuen¨les de la cup. Sí, sembla que aquests últims dies s'han cremat cotxes, motos, contenidors, apedregat comerços...de destruir en saben molt les de la cup.

    L'arma més forta dels espanyolistes va ser UDC i ara tenen a aquests que són qui més mal fan a Catalunya i el que sap més greu és que ho han fet de tapat (surten a tot arreu com les rates) i ens han enganyat a tots.




    ResponElimina