1 de febr. 2016

Els pressupostos "injustos" d'Oriol Junqueras


El nou conseller d'Economia -i vice-president, em sembla- del govern post-autonòmic i pre-independent, el senyor Oriol Junqueras, ens adverteix: els pressupostos seran injustos. Vocalitza el mot "injustos" tal com tu diries "avui no fa gaire fred", o bé "rega les plantes, que no plou". O tal vegada amb un dramatisme més petit encara. Amb un distanciament après de les tesis escèniques de Bertold Brecht.

No es refereix a la remuneració dels alts càrrecs del govern autonòmic. Es refereix a tu.

No l'he escoltat gaire més enllà. No m'interessa saber les excuses que hi posa. Són tan previsibles...! Totes les injustícies són per culpa d'Espanya i etc. A la Merkel no crec que l'esmenti, per si de cas: qui gosaria molestar el Ca Cerber? No crec que aquest home hagi dedicat cap esforç a crear un nou argumentari, tenint-ne un de tan bo, de tan sòlid. I tan fàcil de pronunciar.

El video del capdamunt el vaig gravar en algun moment als principis de l'Artur Mas. Ara li puc dedicar al nou conseller. L'anterior d'economia era professor d'ídem a Harvard i ha estat el més nociu de tots els consellers del ram. Aquest d'avui era professor d'Història i impartia l'assignatura "Història premoderna de l'Àsia oriental" a la UAB.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada