14 de jul. 2010

Erotisme entomològic


Insectes i erotisme






Vist des de sota, i amb aquest oferiment extrem que diu l'obertura absoluta de les extremitats, hom tendeix a creure que en el regne dels insectes també es parla d'erotisme. Desconeixent si és mascle o femella (un expert podrà dir-ho, ben segur), l'animal sembla sotmès, quasi esperant l'arribada d'un amor tel·lúric.

Etòlegs i psicòlegs animals expliquen que moltes espècies (més de les que imaginem) tenen pràctiques sexuals que només són explicables quan contemplem la hipòtesi que la sexualitat animal no té tan sols la finalitat de reproduir-se (la fantasia de Ratzinger i Wojtila). Bèsties i bitxos fan coses que només són comprensibles a través de la recerca del plaer.

Vaig topar-me una llagosta exhibicionista? Gaudia mostrant-se així a l'objectiu de la càmera Kodak?

Hi ha filmacions d'aus que juguen, que tenen preferències homosexuals, de goril·les i ximpanzés amb complexos protocols, de lleons i lleones que elaboren complicats prolegòmens. D'elefants i d'elefantes que assagen coses molt diverses, i que tan sols semblen jocs.

Potser aquest pensament l'havia tingut el qui -molt abans que jo- va dissenyar l'enginy de la fotografia inferior. Talment com formigues, els gafets. També recorden l'insecte sabater que viu a les aigües estancades i calmades. I llavors resulta que això es diu La poupée.

Per què es diu La poupée?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada