1 d’oct. 2011

El vident Giaccomo Pastrani (càmera oculta)


Viu en una casa perduda dels afores. Quasi una barraca més que no pas una casa. M'ha costat déu i ajut trobar-lo. El vident Giaccomo Pastrani no es divulga per cap mitjà, i això em va empènyer a creure que potser finalment havia trobat algun senyal creïble. No es publicita. Ni té programes en cap canal de televisió.

Males llengües diuen que aquest home va presentar Sandro Rosell a l'emir de Qatar, en una fosca fonda de Zuric, i que allà van segellar un pacte. També sembla que l'Artur Mas el va consultar en un moment fosc del seu periple pel desert, de la mà d'una senyora que podria ser na Núria de Gispert, gran aficionada als oracles i els endevins. En aquell moment, Mas tenia problemes financers per una desagradable qüestió de son pare, pressumpte evasor fiscal -malgrat que també gran patriota català.  Llunyana descendent de Madame Blavatsky, de Gispert deu saber de què parla quan parla de vidència.

No m'ha estat fàcil enganyar-lo (qui embaucaria un vident?). Però tot i així he pogut filmar breus seqüències de la seva predicció.

Giaccomo Pastrani deu ser creïbe. Per això deixo aquí els fragments de la gravació que n'he fet. No entenc gran cosa del què diu. Però sé que si jo visqués a Olot, fugiria ara mateix de la vila. Ja sé que és aquí on va néixer i prosperar Missenyor Pere Macias, diputat com ningú. Però ni tan sols ell -tot i ser dels millors- no podrà evitar que el magma flueixi. El magma essencial podria incinerar fins i tot un govern sencer.

Pastrani no ho admet però ho accepta: potser Déu és de dretes i votaria Convergència si pugués votar. Però igualment el magma sembla que s'inclina per l'anarquia i el desordre. El debat està servit.

Tot allò que en vaig extreure està contingut en aquesta gravació il·lícita.



13 comentaris:

  1. Puc donar fe que el personatge que surt en el vídeo és el verdader Giacomo Pastrani. La prova irrefutable és la següent: Sabut és que Pastriani va ser conegut en la seva època per ser el propietari d’un quadre de Leonardo da Vinci. Després de buscar informació i tornar a visionar amb deteniment el vídeo, es pot observar durant breus segons el quadre original en una de les parets. Cal dir que en un primer moment he dubtat de que el personatge fos Giacomo Pastriani. Però haig de reconèixer que és ell.
    Un udol.

    ResponElimina
  2. Osti, sort que no visc a prop d'Olot perquè ara estaria acollonit!

    ResponElimina
  3. la cara del vident em recorda a algú, però ara no hi caic. Ara si Déu vota a Convergència vol dir que ja ha arribat la apocalipsi. I si a més vota Unió ja és el acabose, el desideratum.

    ResponElimina
  4. Hostia Lluís, me parto con tus videos. Me recuerda a un relato de Monzó que aparece en el Ochenta y tantos cuentos... Sobre los esencialismos. Y si hay que inclinarse, pues por la anarquía, claro, que como decía Reclús, es la más alta expresión del orden.

    ResponElimina
  5. Palabras mayores, Lluís. Muchas gracias; aunque lo de "enormísimo" ha caído del cielo porque venía a pelo

    ResponElimina
  6. Pots demanar-li quan s'acabara la crisi a aquest vident? si Rajoy sera president? quin numero de loteria tocarà per nadal (això darrer m'envies un mail si ho saps, no cal que ho pugis)

    ResponElimina
  7. Llop: gràcies per ajudar a demostrar la veracitat de l'apunt. T'n dec una.

    ResponElimina
  8. Galderich: la Catalunya catalana no és tan plàcida com sembla, ja ho veus. A més a més, en Pere Macias va ser alcalde d'Olot i per tant crec que es mereixen un càstig diví per haver-lo votat.

    ResponElimina
  9. Puigcarbó: doncs en efecte, estem perduts.

    ResponElimina
  10. Juan: el magma que tenemos bajo los pies es anárquico, y a la vez es el responsable del orden perfecto de la naturaleza.

    ResponElimina
  11. Aris: no et preocupis, no tinc cap inconvenient en dir que la grossa de nadal és pel 52.028

    ResponElimina
  12. No saps que es rumureja que aquest vident es un arbre caigut d'erc i que no gira gaire rodó

    ResponElimina
  13. Anònim: ui! les coses d'ERC més val no tocar-les, que allà tothom acaba escaldat.

    ResponElimina