1 de jul. 2015

Per què no votaré la llista del/amb el president


Com si l'onada de calor sahariana no ens fos un turment prou dens, els soferts catalans entrem a l'estiu amb una nova onada d'aquesta pre-campanya electoral que, per pesada, insistent i extensa pren un aire de maledicció zíngara, de malignitat insidiosa. No és just que ens sotmetin a una campanya electoral que, quan arribi el setembre, haurà durat nou mesos. Tan sols per aquest motiu ja no votaria la candidatura d'Artur Mas ni la seva llista, dugui la preposició que dugui.

Però és cert no es pot pas anar a votar com qui fa un acte de venjança, perquè fent-ho així li donaria raó al petit estratega que és Mas: cal anar a votar pensant en quines polítiques ha dut a terme el candidat, en quin programa proposa. I en quins programes proposen els altres.
  • No votaré la llista del/amb el president perquè la gestió de CiU ha estat la més nefasta que hem patit. La destrucció de la cosa pública que ha practicat el govern de/amb el president (aquell govern "dels millors"!!!) és incomparable amb la de qualsevol govern precedent. El mal causat per aquesta gestió nefasta és irreparable en molts aspectes. Desfer les privatitzacions podria ser una tasca impossible, i ens condemna a nosaltres i a les generacions properes a viure en un país que s'ha venut la sobirania a grans grups bancaris i als especuladors financers.
  • No votaré la llista del/amb el president perquè no sé de quina sobirania parla aquell qui es ven la cosa pública als especuladors, al poder econòmic transnacional i als compradors que operen des de paradisos fiscals. 
  • No votaré la llista del/amb el president perquè l'argument que, en una hipotètica Catalunya independent el govern tindria més recursos per a la sanitat, l'educació i el benestar social és fal·laç, trampós i digne de males persones: els recursos (pocs o molts) que ha tingut fin ara no s'han destinat a cap d'aquests conceptes. La hipotètica independència, en mans de Mas, tan sols li donaria més capacitat i més poder per a empitjorar-nos la vida. La hipotètica independència no és un esdeveniment màgic capaç de transformar una política neoliberal, la més salvatge que hem viscut fins avui. Votaré contra Boi Ruiz i la seva maldat.
  • No votaré la llista del/amb el president perquè no es mereix el vot aquell qui ha dut el debat polític cap a l'esterilitat maniquea que nega el debat social i el substitueix pel debat "nacional": no hem d'escollir entre prioritzar la transformació social i la nacional. Dit d'una altra manera: no vull haver d'escollir entre ser feixista o ser espanyol. Però si ho hagués de fer, escolliria ser espanyol.
  • No votaré la llista del/amb el president perquè sense voler-ho, finalment sí que ha fet d'aquestes eleccions autonòmiques unes eleccions plebiscitàries. Però el plebiscit no tracta de la independència, si no del suport al propi president: és necessari que rebi el missatge del poble (aquest poble que sempre invoca) de què no el volem més.
  • No votaré la llista del/amb el president pel mal que li ha fet a la televisió pública: la Tv3 que paguem entre tots l'ha convertida en un penós, avorrit i malsà instrument de propaganda del govern.
  • No votaré la llista del/amb el president perquè ha demostrat ser una persona profundament deslleial i tramposa: el "full de ruta" i l'acord tàcit que va signar amb Esquerra Republicana de Catalunya (un partit que no votaria mai però que ja em comença a fer pena) ha estat al·levosament traït: tota la capacitat tàctica del president s'ha destinat a malmetre les espectatives electorals d'aquell amb qui va pactar: qui es refiaria del president? (I en conseqüència: com és que ERC continua donant-li suport a les votacions parlamentàries que avalen les polítiques més nefastes?).
  • No votaré la llista del/amb el president perquè menteix sistemàticament: la lluita contra la corrupció que va prometre encapçalar és una simple presa de pèl. El president de la diputació de Tarragona, el convergent Josep Maria Poblet (escollit amb els vots favorables d'un catatònic PSC), és un dels homes imputats en el cas de corrupció conegut com a cas Innova.
Sé que no votaré la llista del/amb el president, però encara no sé què votaré. Faré tal com solc fer en unes elecccions: llegiré programes i m'esperaré a conèixer els perfils dels candidats. En qualsevol dels casos, la qüestió "nacional" no serà un criteri per decidir el vot.

2 comentaris:

  1. Al final no m’ha quedat clar, votaràs o no la llista del/amb el president? :P

    ResponElimina
    Respostes
    1. Té! Ara que ho dius me n'adono que no ho he dit clar...

      Elimina