26 de juny 2012

Encuentro de bloguer@s y lector@s de verano en Les Planes


Esto es un invitación abierta a participar sin filtros ni vetos a una comilona de verano, a todas las personas que entran, leen o comentan. En este bloc o en cualquiera.

La idea tiene una historia corta y simple. Hace algunos días nos fuimos a encender un fuego en el merendero de Les Planes. El sol caía amplio y sin piedad, como advirtiendo de un verano denso, de larguísimas siestas, sopor, nubes ralas, zánganos y gotitas de sudor que descienden por el cogote y forman un delta redondo en el cuello de la camiseta. Las mariquitas se posaban en la palma de la mano, con la calma del bicho sabedor que, si la cosa se pone fea, se puede largar volando. Hormigas voladoras, calor, el niño que llora porqué se le ha caído el helado al suelo y no hay pasta para comprar otro.


Nos llevamos pinchos morunos, algunas hortalizas, un litro de vino, dos libros. La verdad es que andábamos tras a lectura de Juan Marsé y sus Últimas tardes con Teresa, pero eso quizás sólo es una anécdota minúscula. Sin importancia. Lo importante estaba en eso de alquilar la parilla y la leña, la mesa pintada de verde, buscar una libre entre la algarabía. Escuchamos voces que hablan en ruso, rumano, colombiano y ecuatoriano, brasileño y mucho xarnego. Inevitablemente, cada uno recordó a sus padres o abuelos, inevitablemente xarnegos y murcianos. La abuela Carmen -la que vino de Cartagena de Murcia- se me apareció dulcemente por allí enmedio, como en un soplo de aire cálido que tal como viene se va. Es la abuela que odiaba la ópera: una monserga aburrida para señoritos frígidos, decía.


Se me ocurrió que podríamos encontrarnos allí con otros y otras que escriben en los blogs y nos hablamos, nos susurramos o nos saludamos. El espacio del merendero de Les Planes es público y abierto, está a tres minutos andando desde la estación del tren. Pueden venir quienes quieran, porqué no hay puerta con candado, ni llave que lo abra. Tampoco hay piscina, claro está: el merendero de Les Planes no es un chalet. Pero tiene pinos y sombras, y gritos de cincuenta colores. Y un chiringuito con helados y cafés por menos de un euro.


Esto es una invitación tan formal y tan legal que no tiene destinatario concreto y por eso tod@s cuant@s lean este texto están invitad@s: l@s que escriben blocs y l@s que los comentan. No hay primera clase ni segunda clase, no hay filtros: quién llega pronto se pilla el sitio y quien llega tarde se lo guardamos. Cada uno se trae lo suyo, y entre tod@s nos apañamos. La fecha? Pues bueno, un fin de semana del mes de julio. Pongamos que el 21 de julio, a partir de las 13 horas.

Si alguien viene de lejos -de muy lejos- vamos a encontrarle una cama o un sofá de una dignidad mínima -teniendo en cuenta que estamos en el sur de Europa y que estamos intervenidos por el FMI. Pero nosotr@s, chul@s, nos vamos de merendero.

20 comentaris:

  1. Anava a dir, m'apunto, però el dia 21 surto cap a Roma (és que jo sóc una mica pijo, com hauràs adivinat... un catalanufo d'aquests pijos de que parla Marsé en el llibre que esmentes, jeje). No, ara seriosament, vaig a Roma el dia 21. El cap de setmana anterior vaig a Cubells, que no hi he anat des de l'any passat. El cap de setmana que tinc lliure al juliol és el primer. Massa precipitat???? No sé...

    Si la cosa es passés al primer cap de setmana o entre setmana ja em podies apuntar a la llista, però, és clar, no vull pas condicionar, i entenc que entre setmana va malament a la gent... De fet, fins el dia 20, tinc tots els dies lliures de juliol, menys els dos caps de setmana que acabo d'esmentar.

    I mira que em faria ilu, per dues coses. Per quedar amb tu i amb d'altres amics que es volguessin apuntar, i perquè jo de petit, que resulta que no sóc pas tan pijo, anava tots els diumenges d'hivern amb els pares a Les Planes (també amb els capellanots del cole), i a l'estiu a un merendero equivalent a Castelldefels, a la platja.

    Lluís, com es podria fer això? Perquè de debó que m'agradaria apuntar-me. Res, si no hi ha possibilitat de canvi, doncs em contentaré veient fotos, que espero que en poseu.

    ResponElimina
  2. i mi se m'emporten el 20 a Lanzarote, si aquesta funciona. suposo hi haurà més trobades. Pots comptar amb mi

    ResponElimina
  3. Jo tampoc seré per aquí. Casunlolla... Haurem d'esperar a una propera ocasió.

    ResponElimina
  4. Tant si es canvia la data com si no, compteu amb mi que treballaré tot l'estiu. Hauria de dir Bufff, però en canvi tal i com està tot estic molt contenta !!!

    ResponElimina
  5. Ostres, Les Planes! Quins records de quan anava i alli no és parlava romanés. M´agradaria de debò apuntar-me pero sóc un pare separat i vui tenir clar que passa amb el meu fill però m´agradaria molt anar-hi.
    Molt bó el teu relat "A la manera de Lovecraft" Oi que era el titòl d´un relat d´en Perucho? Espero veure aviat la continuació. Abraçades. Borgo.

    ResponElimina
  6. Lluís, em sembla una convocatòria fantàstica, però has triat l'únic dia que m'és impossible :(

    Es pot canviar?

    ResponElimina
  7. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. Ep família, quan tingueu clar el dia m'apunto. Ja sento l'olor de carn a la brasa i puc veure l'ambient.

    ResponElimina
  9. Ep, quan tingueu la data més decidida m'hi apunto. Aquest juliol també el tinc boig però s'ha de veure el nou dia. Ja sento l'olor de la carn a la brasa i veig l'ambient de Les Planes. Rellegirem aquest estiu les Últimas tardes con Teresa.

    ResponElimina
  10. Apa, ara si que em quedo tocat: després de rellegir el que dius a la primeres línies, no entenc la nota que li has enviat al Joan, i menys la mala folla que porta implícita. Però per si de cas, i abans que em vetis a mi, m'agradaria anar-hi, i a ser possible amb les meues bambes: res a veure amb les que surten a la teua foto, que les meues fan pudor virtual a fongs des que vaig estar a Yuggoth, i amb la calda de l'estiu, la cosa s'incrementa -no me les canvio mai, i no me les trec ni per dormir.

    ResponElimina
  11. anava a apuntar-me a la trobada quan he llegit el comentari que vas fer-li a en Joan Gasull, sincerament, no dóna bon rotllo.. la trobada tal com la planteges no sembla que hagi de tenir un mandatari que veti o permeti l'assistència ..
    em feia gràcia coneixe't i conèixer o compartir amb d'altres tertulians una estona, m'agradaria que d'aquí al dia de la trobada hi hagi motius per venir-hi.

    ResponElimina
  12. He suprimit un comentari d'un lectr, amb qui intentaré resoldre les diferències per un altre canal. El comentari conté afirmacions estranyes que provaré d'aclarir, però no cal que s'estigui aquí. En tres anys de blog, he suprimit tres entrades. No sé si és molt o poc.

    ResponElimina
  13. Proposarem un nou dia, en un post proper.

    ResponElimina
  14. Durante el anochecer del próximo 21 de julio se celebra en el OAC (Observatori Astronòmic de Castelltallat) el Festival Eclíptica; magno acontecimiento sonoro-celestial sin parangón conocido, que ese dia(noche) alcanza su cuarta edición. Consecutivamente actuarán Dargelos(Adrià Bofarull), gran pope mundial de esos samplers que tanto han cambiado nuestra vida diaria, y Maria Rodés, exitosa moza de voz cristalina; aun capaz de cantar a las innumerables glorias de la vida sin acritud alguna (sin haber de escupir sobre todo, como algunos parecen necesitar).

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres! Doncs això és un motiu de pes per a canviar de data... o bé per trobar-nos allà, perque aquest any no hi vull fallar...!

      Elimina
    2. L'Eclíptica!!! Fa ben poc -ahir, abans d'ahir?- en parlàvem de l'Eclíptica.

      Com hi ha més dies que llonganisses, podem buscar altres dates pel "merendero". Hi ha temps per tot...

      Elimina
  15. la veritat es que els caps de setmana els passo ficat dins del mar de la barceloneta amb la família...pensava que s'anirien i em deixarien de Rodriguez (poden assistir a totes les trobades blogaires), però amb la crisi estiuegem a la Barceloneta...

    ResponElimina